TOP

Repülőnk

Tapasztalatunknak és felszereltségünknek köszönhetően két, egymástól egyébként merőben különböző sétarepülési lehetőséget tudunk biztosítani vendégeinknek.

Repülőnk

ZLIN-143 motoros kisrepülő

Az egyik lehetőség a tényleges sétarepülés egy ZLIN-143 motoros kisrepülőgéppel. Ebben a gépben a pilótán kívül három további személy fér el, közülük egy a jobb első ülésen a pilóta mellett. Ő az, aki igény szerint átveheti néhány percre a kormányt, ha már a levegőben vannak, így kipróbálhatja, milyen érzés uralni ezt a kisgépet ég és föld között lebegve. Megjegyzendő, hogy ezek a repülőgépek alapvetően az év minden napján alkalmasak sétarepülésre, azonban bizonyos időjárási körülmények között vissza kell mondanunk az előzetes foglalást. Ilyen például a viharos szél és az átláthatatlan esőfüggöny, ami egyébként is lehetetlenné tenné a városnézést.

Ballonok

A motorral hajtott repülő mellett egy teljesen más repülési élménnyel szolgáló lehetőséget is kínálunk megrendelőinknek, ez pedig nem más, mint a hőlégballon. Ballonjaink 2, 4, illetve 8 fős kosárral képesek a levegőbe emelkedni. A hőlégballont pilótája a kupolában lévő levegő hőmérsékletének változtatásával irányítja. Ennek a fizikája nagyon egyszerű, egy bizonyos hőmérsékleten a hőlégballon lebeg, ha annál magasabb a hőmérséklet, akkor emelkedik, ha alacsonyabb, akkor süllyed. Mivel a különböző magasságokban kisebb-nagyobb irány eltérése van a szélnek, így a repülési magasság változásával lehet a hőlégballont irányítani. Ehhez természetesen jó tudni, hogy honnan fúj a szél. Ezt egy kis héliumos ballon felengedésével, és sodródási irányának mérésével tudjuk megállapítani. < br />< br /> A hőlégballonokkal március elejétől október végéig a napkelte utáni és napnyugta előtti csendes, turbulencia mentes időben lehet repülni. A talajszél mértéke nem haladhatja meg a 3 m/másodperces, körülbelül 11 km/órás értéket. Nem repülhetünk csapadékos, vagy villám veszélyes időjárásban sem.